Sleutel Voor Afzetpaal  thumbnail

Sleutel Voor Afzetpaal

Published Aug 01, 23
2 min read

Afzetpaal KettingDe kermis is een volksfeest en het moet wel leuk blijven.’ Handhaven met verstand, noemt veiligheidscoördinator De Vries dat. afzetpaal koord. ‘Je moet als hand­haver geen conflicten uitlokken.’Breunis werkt sinds 2005 op de kermissen van Edam en Volendam. Soms ontkomen de BOA’s er niet aan om een boete uit te schrijven, vooral voor verkeerd geparkeerde auto’s.Ergens snapt hij dat ook wel, zo’n bekeuring is toch al gauw bijna 100 euro. Een enkele keer blijft het niet bij een grote mond: in 2012 werd een verdachte aangehouden voor mishandeling van twee gemeentelijke toezichthouders. Op veel kermissen wordt extra politie ingezet en gebruik gemaakt van (mobiel) cameratoezicht - afzetpaal koord.

‘De kermisweek is geen vrijbrief om maar alles te doen in de openbare ruimte. afzetpaal koord. Helaas zijn er mensen die zich niets gelegen laten liggen aan de gangbare mores. Onzedelijk gedrag is strafbaar en ook hier wordt tegen opgetreden’, waarschuwt bijvoorbeeld de gemeente Blaricum (afzetpaal koord). Op de afsluitende kermisavond in het Gooise dorp wordt tussen 19 - afzetpaal koord.00 uur geen alcohol geschonken. Ook in Hoorn is er een paar uur durende drooglegging. Op Lappendag, de traditionele afsluiting van de kermis, gaat de horeca van 16. afzetpaal koord. 00 tot 20. 00 uur dicht en verkopen winkels geen alcohol. ‘Omdat op Lappendag al ’s ochtends vroeg wordt begonnen met drinken lassen we een pauze in’, zegt burgemeester Onno van Veldhuizen (D66).

Het zes man tellende ‘kermisteam’, waarin gemeente, brandweer en politie samenwerken, is via een piketnummer gedurende tien dagen kermis 24 uur per dag bereikbaar. Van Veldhuizen: ‘Zij krijgen alles door wat er op de kermis gebeurt en kunnen daar op inspelen, dat maakt ze slagvaardig en communicatief. Het team functioneert al jaren als een goed geoliede machine.’ De politie wil niet zeggen hoeveel agenten op de kermissen van Hoorn, Edam en Volendam worden ingezet - afzetpaal koord.

Afzetpalen Met Koord

‘Maar het is geen wiskunde. afzetpaal koord. Als er op een plek veel en lang wordt gedronken door grote groepen mensen is dat altijd een risico - . Ook hier kan het een keer misgaan’, zegt Van Veldhuizen. Hij kan het weten: op 17 maart 2012 werd een 17-jarige jongen dood­gestoken op een andere kermis in Hoorn.

‘Dat was een nachtelijke ruzie met een tragische afloop. afzetpaal koord. Zoiets had op elke andere uitgaansavond kunnen gebeuren.’ In de ruim tien jaar dat Van Veldhuizen burgemeester is van de Westfriese gemeente zijn op de ‘grote Hoornse kermis’ nauwelijks ongeregeldheden geweest - afzetpaal koord - . Dat komt mede door de sfeer op het evenement, denkt de burgemeester. afzetpaal koord.

Latest Posts

Wat Kost Een Dj Op Je Bruiloft

Published Sep 14, 23
10 min read

Dj Bruiloft Assen

Published Aug 31, 23
10 min read

Dj Kosten Bruiloft

Published Aug 10, 23
8 min read